YuGiOh Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws
Links
Info
Karakters
Samenvattingen
Titelsong
Plaatjes
Screenshots
Achtergronden
Kleurplaten
Contact
E-mail

Tuxedo Mask / Mamoru

Tuxedo Mask Naam: Mamoru
Verjaardag: 3 augustus
Sterrenbeeld: Leeuw
Bloedgroep: A
Lievelingskleur: zwart
Lievelingseten: chocolade
Houd van: lezen
Favoriete vak: natuurkunde

Mamoru is een doorsnee student aan het Azabu Institute of Technology. Soms is hij echter zijn alter ego, Tuxedo Mask, de gemaskerde, in een cape gehulde, met rode rozen gooiende held die zijn vriendin regelmatig te hulp schiet.

Mamoru's vriendin is Bunny Tsukino, ofwel Sailor Moon. In zijn vorige leven op aarde tijdens het Zilveren Millennium, was hij Prins Endymion, de geliefde van Prinses Serenity. Hij stierf echter op de maan door toedoen van Koningin Peryllia en Koningin Serenity liet hem op aarde reïncarneren. In de toekomst (30e eeuw) is hij Koning Endymion van Crystal Tokyo, man van de nieuwe Koningin Serenity en vader van Chibi-usa.

Toen Mamoru nog klein was, overleden zijn ouders door een auto-ongeluk. Door dat ongeluk raakte Mamoru zijn geheugen kwijt. Hij had geen idee wie hij in werkelijk was. Omdat hij geen fanilie meer had, leefde hij alleen in een ogenschijnlijk duur apartement. In het eerste seizoen ontmoet Mamoru toevallig Bunny als ze prop papier op zijn hoofd gooit. Niet veel later redt hij voor de eerste keer de onervaren Sailor Moon van een duistere macht. Het vreemde is dat hij dan nog niet weet dat hij Tuxedo Mask is. Daar komt hij pas later achter.

Mamoru's geheugen keert terug op het moment dat hij Sailor Moon van Zoisyte's aanval redt, waarbij hij zwaar gewond raakt. Sailor Moon herinnert zich dat ze in haar vorige leven Princes Serenity was en Mamoru herinnert zich dan dat hij, als Prins Endymion, op haar verliefd was in zijn vorige leven. De zwaargewonde Mamoru wordt dan gevangengenomen en gehersenspoeld door Koningin Peryllia, waardoor hij de de Duistere Prins Endymion wordt. Hij verschijnt dan ook af en toe als de duistere Tuxedo Mask en gooit dan met zwarte rozen. Hoewel hij voor het Koninkrijk der Duisternis werkt, heeft hij toch nog een zwak voor de Sailor strijdsters en redt hij hen zo af en toe. Hij staat ook op goede voet met Kunzyte. Sailor Moon brengt zijn geheugen van Mamoru nog een keertje terug met haar "Moon Healing Escalation", maar hij wordt onmiddelijk teruggebracht naar het Koninkrijk der Duisternis voor een dubbele hersenspoeling. In aflevering 46 lukt het Sailor Moon eindelijk om de strijd aan te gaan met Koningin Peryllia, maar tot haar schrik moet ze eerst tegen de duistere Prins Endymion vechten, wiens enige opdracht is om haar te doden. Hij krijgt zijn geheugen weer terug nadat hij Sailor Moons medaillon heeft aangeraakt, maar sterft dan als hij probeert te beschermen. Uiteindelijk komt hij weer tot leven als Prinses Serenity Koningin Peryllia verslaat.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Pokemon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Interessant!
Affiliates
???
Affiliate?